Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Znojmo, příspěvková organizace,
Jana Palacha 956/8, 669 33 Znojmo

Střední zdravotnická škola
a vyšší odborná škola zdravotnická Znojmo, příspěvková organizace,

Jana Palacha 956/8, 669 33 Znojmo

Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Znojmo,
příspěvková organizace
Jana Palacha 956/8, 669 33 Znojmo

Studenti VOŠ dostanou za praxi zaplaceno

Od druhého semestru rozběhlého školního roku se konečně podařilo to, o co jsme dlouhá léta usilovali, totiž aby i naši studenti, konající odbornou praxi v nemocnici, byli za svoji práci finančně odměněni.

Jihomoravský kraj z důvodu nedostatku nelékařských zdravotnických pracovníků způsobilých k výkonu zdravotnického povolání v nemocnicích, kterých je zřizovatelem, poskytl příspěvek na provoz s účelovým určením „podpora studentů VOŠ“ s cílem zajistit a stabilizovat situaci zdravotnického nelékařského personálu v dlouhodobém horizontu. Naši studenti VOŠ jsou obvykle po maturitě na zdravotnické škole již plně kvalifikovanou pracovní sílou, která navzdory příkladům z jiných oborů dosud svoji práci na odděleních převážně znojemské nemocnice vykonávala bezplatně. 

Díky rozhodnutí zřizovatele a zmíněnému příspěvku bude nyní za práci konanou v rámci odborné praxe vyplácena odměna s hodinovou sazbou rozdílnou podle ročníku – v 1. ročníku 110 Kč/h, ve 2. ročníku 130 Kč/h a ve 3. ročníku 150 Kč/h. To považujeme za velmi důstojné ocenění jejich pracovního nasazení a určitě i motivace po absolutoriu ve zdravotnictví zůstat.