Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Znojmo, příspěvková organizace,
Jana Palacha 956/8, 669 33 Znojmo

Střední zdravotnická škola
a vyšší odborná škola zdravotnická Znojmo, příspěvková organizace,

Jana Palacha 956/8, 669 33 Znojmo

Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Znojmo,
příspěvková organizace
Jana Palacha 956/8, 669 33 Znojmo

Za poznáváním historických a kulturních hodnot do Vídně

V závěru letošního roku se uskutečnila plánovaná exkurze do Vídně jako motivační prvek a odměna všem žákům, kteří vstoupili do zahraniční praxe v našem školním zahraničním pracovišti PBZ Retz. Získaná zkušenost se zahraniční praxí je pro naše studenty výsledkem odvahy, zkouškou vytrvalosti v nesnadných situacích a především profesním posunem v jejich vzdělávání.

Skupinka účastníků exkurze navštívila muzeum výtvarného umění Albertina a vánoční trhy ve Vídni. Cílem exkurze bylo poukázat na historické a kulturní hodnoty našich zahraničních sousedů, orientace v zahraničním prostředí a uplatnění jazykových schopností žáků.  

Odborná zahraniční zkušenost je pro nás inspirací ve způsobu péče o seniory a také možností vzájemného předávání kulturních tradic a zvyklostí v česko-rakouském pohraničí. Současně také podporuje spolupráci partnerských měst Znojmo – Retz. V neposlední řadě je pro nás zahraniční praxe možností uplatnění komunikace v německém jazyce včetně odborné terminologie ve zvoleném studijním oboru.

znojmo

logo jmk nove