Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Znojmo, příspěvková organizace,
Jana Palacha 956/8, 669 33 Znojmo

Střední zdravotnická škola
a vyšší odborná škola zdravotnická Znojmo, příspěvková organizace,

Jana Palacha 956/8, 669 33 Znojmo

Střední zdravotnická škola a vyšší odborná škola zdravotnická Znojmo,
příspěvková organizace
Jana Palacha 956/8, 669 33 Znojmo

Beseda našich studentek na SOŠ Uhlarka

V rámci náborové kampaně „Darujme krev Znojemsko“ se uskutečnilo již tradiční setkání s žáky SOŠ Uhlárka, kteří pravidelně jednou v roce za podpory vedení své školy získávají informace o možnostech dárcovství. Besedy se zúčastnily MUDr. Šárka Turková z nemocnice, vyučující naší školy a letitá dárkyně krve PhDr. Olga Černá a také naše studentky, které se při studiu pravidelnými dárkyněmi staly, Radka Hotáková a Nikola Lettlová z 2. D.  Téma besedy bylo motivační a posluchači se dozvěděli zejména, proč je důležité a potřebné krev darovat i jak samotné dárcovství probíhá.

MUDr. Turková seznámila přítomné s funkcí a významem krve, nemocemi, které vyžadují podávání krve, krevních derivátů a přípravků z nich vyráběných.

Následoval popis dárcovství od příchodu na hematologicko-transfuzní oddělení, až po samotný odběr na boxu. Prezentace byla doplněna fotografiemi, které lépe přiblížily prostory nemocnice, ale i samotný odběr krve. Děkujeme všem zúčastněným z naší školy za její vzornou reprezentaci!